Of stuur een mail naar info@debieramateur.com

Reactie plaatsen

Reacties

ger
2 jaar geleden

Beste Jan

Het eerste abdijbier was een pakket daar worden de ingrediënten niet vermeld.
Bij het dubbel abdijbier heb ik Brewferm Top gebruikt ( bieren met hoge gisting)
Bij het trippel Abdijbier heb ik die Arsegant gebruikt maar weet niet meer welke.
Je moet in ieder geval die voor een hoge gisting gebruiken (van 15-25gr.)
Maar je kunt er ook Brewferm Top voor gebruiken Waar ik zelf altijd tevreden over ben.

Elke gist geeft zijn eigen smaak aan het bier. Je kunt dan ook de bieren met verschillende gisten
Brouwen en kijken welke voor jou het lekkerste is.

Hoop je voldoende te hebben geïnformeerd,
Groeten
De Bier Amateur

Jan
2 jaar geleden

Leuke site! Heb nog een vraagje over het recept van Abdijbier. Daar staat vermeld dat je Arsegant gist hebt gebruik. Welke gist bedoel je daarmee?

ger snopkowski
2 jaar geleden

Dat het schuim snel weg gaat kan verschillende oorzaken hebben. Te weinig bottelsuiker of staan de flessen nog niet lang genoeg na het bottelen. Is het bier te koud (+/- 4gr.)
Glas niet schoon kan ook ik zet mijn glazen soms even weg met louw water en wat soda of gebruik middel om glazen te spoelen wat ze ook in de cafés gebruiken.

Ron Van Laarhoven
2 jaar geleden

Bij het inschenken van mijn zelf gebrouwen tripel verdwijnt het schuim heel snel. Wat heb ik fout gedaan? Het glas was niet vet.

Rick Meuwissen
3 jaar geleden

Hallo,

IK ben al een tijdje op u site en mijn complimenten. Zeer duidelijk vertelt en uitgelegd echter heb ik 1 vraag over het witbier recept.

Er staat in het maisschema bij het witbier "rusttijd" wat bedoelt u hiermee?

En op het einde staat bij een temperatuur van 90 graden 75 minuten. Dient dit dan 75 minuten op 90 graden gehouden worden?

Ik hoop dat u wilt antwoorden.

Alvast bedankt.

Gr Rick Meuwissen

P de Vries
4 jaar geleden

Beste Ger,
Chapeau, je hebt een prachtige site!
Kom je 12 november ook naar de hop-est dan spreken wij elkaar!
Gr Piet