Tripel Abdijbier

Recept voor 10 liter

3600 gr. Pilsmout 3 EBC
1000 gr. Pale Ale mout 7-10 EBC
   100 gr. Ambermout 41-49 EBC
   330 gr. Kristalsuiker
      20 gr. Saaz hopbloemen
      10 gr. Hallertauer hopbloemen
         2 gr. Koriander korrels
         4 gr. Zoethout snippers

Maischschema

Temp eratuur       52C        63C        73C        78C
Tijd Minuten         15           35            25           10

Maischwater 12 liter
Spoelwater:    2 liter
Kooktijd :      70 min


De Saaz toevoegen voordat de wort kookt.
De Hallertauer, kruiden en kristalsuiker de laatste 10 min van het koken
Gist: 10 gr. Arsegant  Gist

Begin SG : 1080
Eind    SG : 1022

berekende alcohol %  is  8,1 %

Gebotteld met 80 gram suiker en 2 gram Arsagant gist